Най-мекият вариант би бил да се представи като недоразумение ултиматумът

...
Най-мекият вариант би бил да се представи като недоразумение ултиматумът
Коментари Харесай

Валерий Тодоров: Руското МВнР има позиция, но Путин ще вземе решението за посолството в София

Най-мекият вид би бил да се показа като неразбирателство ултиматумът на дипломат Елеонора Митрофанова и да се търси някакво помиряване

"Изявлението на съветския министър на външните работи Сергей Лавров значи, че външното министерство на Русия към този момент има направена позиция, която евентуално ще показа пред Кремъл за решение, макар че беше казано, че единствено при положение на нужда ще бъде осведомен президентът на Руската федерация Владимир Путин. Аз се колебая, че това е по този начин, такава е процедурата ".

Това сподели пред журналистът Валерий Тодоров, дълготраен сътрудник в Москва на БНР и Българска национална телевизия.

По думите му, в случай че Москва реши, че при тези условия е невероятно посолството да действа, може да трансферира функционалностите му на посолството на друга страна:

"Най-мекият вид би бил да се показа като неразбирателство ултиматумът на дипломат Елеонора Митрофанова и да се търси някакво помиряване, само че това е по-малко евентуалната реакция. По-вероятно е Москва да реагира реципрочно, както съобщи Лавров ".

Журналистът акцентира изрично, че е неприемливо за посланик да употребява езикът, който употребява съветската посланичка, както е неприемливо и да връчва ултиматум на българските ръководещи:

"Този ултиматум надали е персонална хрумка на госпожа Митрофанова, допускам че той е координиран и е акт на неспокойствие и загуба на хладнокръвие, който в такива случаи води до следствие в двустранните връзки ".

Според Тодоров решението за изпъждане на 70 дипломати и чиновници на съветското посолство в България е "прибързана стъпка, опит за отклонение на вниманието и избирателен ход ":

"Другият вид е подстрекателство, искане извън, с концепцията да се тества вероятната реакция на Русия от подобен краен жест на страна, която е считана преди за другарска. Има и междинен вид - България да покаже, че компенсира предходните си неуверени реакции с по този начин решителна стъпка напред. Това обаче има дълготрайни последици - държавно управление в оставка. Премиерът в оставка няма право на подобен краен акт, изключително откакто не го е съгласувал с съдружните си сътрудници. Само зарежда разделянето на русофили и русофоби, което нанася задоволително вреди за балансиране на външната ни политика ".

Валерий Тодоров изрече мнение, че би трябвало да бъдат оповестени имената на обществените фигури, формиращи публичното мнение в България, за които се твърди, че са получавали по 4000 лв. месечно от Русия.

Интервюто на Людмила Железова с Валерий Тодоров в предаването "Нещо повече " можете да чуете от звуковия файл.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР