Най-меката зима за последните 14 години и въпреки това -

...
Най-меката зима за последните 14 години и въпреки това -
Коментари Харесай

Рекорден брой туристи в зимните ни курорти отчитат от бранша

Най-меката зима за последните 14 години и все пак - рекорден брой туристи в зимните ни курорти. Такава е равносметката за миналия ски сезон. Министърът на туризма Илин Димитров регистрира растеж с цели 23% по отношение на последната година преди пандемията - това е сезон 2019/2020, който завърши директно преди локдауна.

Графиката Данните демонстрират, че за интервала от 1 декември до 15 април, когато беше разгласен завършек на зимния туристически сезон, у нас са направени близо 2 милиона резервации, а растежът по отношение на предходната година е с 25%.

През цялата зима, която беше извънредно мека и топла, пистите в Банско бяха цялостни. Българи, румънци, гърци, доста англичани, турци и израелци избраха зимния ни курорт. Ръст има и при туристите от Северна Македония. През миналите месеци рекордна посещаемост регистрират и спа комплексите в Банско.

По данни на Национална агенция за приходите заявените облаги на ресторантьорите са скочили двойно.

Успешен ски сезон регистрират и в Пампорово. Ръст има при туристите от Moлдoвa, Pyмъния, Cъpбия, Ceвepнa Maĸeдoния и Иpлaндия. По-голям туристически поток през тази зима регистрират и от Съюза на хотелиерите и ресторантьорите в Чепеларе. Oĸoлo 60 нa cтo oт ĸлиeнтитe пpeз cĸи ceзoнa в Πaмпopoвo са бългapcĸи тypиcти, дoĸaтo в пpeдxoднитe гoдини тexният oтнocитeлeн дял e бил близo 80 нa cтo. В Чепеларе са почивали главно български туристи.Сериозната инфлация се е отразила и на цените в заведения и хотели.

В Боровец също регистрират добър сезон и повече туристи по пистите през миналата зима.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР