Най-масовият протест в Габрово заради побоят на ромите над продавач

...
Най-масовият протест в Габрово заради побоят на ромите над продавач
Коментари Харесай

Най-масовият протест в Габрово тази вечер, жандармерията - в готовност

Най-масовият митинг в Габрово поради побоят на ромите над продавач в магазин се чака довечера. Пред БТВ старши комисар Красимир Гаврилов - шеф Дирекция " Жандармерия " - уточни, че в града ще бъдат пренасочени спомагателни екипи от София. Целта е да се успокоят жителите и да има по-голяма сигурност. Ще бъдат основани и алегорични контролно-пропусквателни пунктове, при които ще се ревизират персоналните документи на присъстващите.
В рамките на вчерашния кротичък митинг в Габрово при този тип инспекции са открити лица, която не носят документи и други - с хладно оръжие и боксове. Тяхната възраст е в сред 18 година и 25 година Те са били арестувани, формирани са им актове, след което са били освободени. " Имаше и 5-6 бомбички, както и няколко факли, само че съществено напрежение и хулигански прояви не се позволиха ", разяснява Гаврилов.
Габровци желаеха оставката на кмета си Таня Христова, тъй като считат, че тя има виновност за протичащото се. Припомняме, че на снощните демонстрации жанрадмеристите смъкнаха щитовете и каските си, с цел да покажат, че задачата им не е да основават напрежение, да успокоят ситуацията. Засега няма информация в Габрово довечера да дойдат поданици и на други градове. Точно в 09:00 ч. стартира и брифинг сред полиция и общински управляващи, които ще разясняват разрешаването на казуса.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР