Най-масовият бензин А95 поевтиня с 24 стотинки за месец, показват

...
Най-масовият бензин А95 поевтиня с 24 стотинки за месец, показват
Коментари Харесай

Бензинът поевтиня с 24 стотинки

Най-масовият бензин А95 поевтиня с 24 стотинки за месец, демонстрират данните на уеб страницата fuelo.net. Средната цена по бензиностанциите падна до 2,12 лева за литър, което с 10,17% намаляване по отношение на месец по-рано. Само за последната седмица понижението при бензина е с 13 стотинки.

Литър дизелово гориво към този момент се продава с 6 стотинки по-евтино за месец и цената му падна до 2,34 лв.. за седмица понижението е с 3 стотинки за литър.

Надолу върви и цената на пропан бутана и той се предлага приблизително по 1,08 лв. за литър.

Българската петролна и газова асоциация към този момент предложи серия от ограничения за понижаване на цените на горивата у нас. Една от тях е, сходно на Австрия и Германия през зимата да не се влага биодобавка в горивото, тъй като е двойно по-скъпа.

Друго предложение е браншът да може да разгласява себестойността на продуктите и по този начин да се види каква е надценката на търговците.

Секторът упорства при осъществяване на инспекции от страна на държавни органи, да се афишират съответно тестваните обекти, както и нарушаванията, които те са направили.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР