Най-масова стачка на учители, държавни служители и локомотивни машинисти във

...
Най-масова стачка на учители, държавни служители и локомотивни машинисти във
Коментари Харесай

Най-масовата стачка във Великобритания от десетилетия

Най-масова стачка на учители, държавни чиновници и локомотивни машинисти във Англия от десетилетие. В трудовия митинг се включиха половин милион недоволни от високата цена на живота.

Правителството отхвърля настояванията за покачване на приходите с аргумента, че сходен ход ще усили така и така високата инфлация. Синдикатите заплашват с нови координирани стачки, а ръководещите консерватори изостават в изследванията с до 25 % от опозиционните лейбъристи.



Затворени учебни заведения, неподвижен железопътен трафик, военни елементи, мобилизирани за реализирането на граничен надзор - по този начин наподобява днешната Стачна сряда, оповестена от профсъюзите на Острова.

300 хиляди учители стопираха работа - браншът с най-масова демонстрация на неодобрение от спада на виталния стандарт. Десетки хиляди минаха по улиците на Лондон с лозунги " Децата заслужават нещо по-добро " и " Спасете нашите учебни заведения, платете ".



Другата седмица още протестни дейности подхващат медицинските сестри, екипите на спешна помощ, диспечерите в незабавните центрове и други здравни служащи. Огнеборците тази седмица също поддържаха общонационална стачка.

Инфлация от над 10 на сто- най-високо ниво от 40 години докара до протестна вълна във Англия през последните месеци. Протестите обгърнаха както частния, по този начин и публичния бранш, в това число заетите в складовете на Амазон и в английските пощи.



Ниското възнаграждение на учителския труд води до овакантяване на специалността и усилва натоварването за оставащите, акцентират профсъюзите. Учителските стачки костват 20 милиона дневно.

Засега протестната вълна не е засегнала съществено английската стопанска система. Специалисти правят оценка загубите за осемте месеца до януари на 1,7 милиарда паунда или 0,1 на 100 от упования Брутен вътрешен артикул. В сондажите обаче господства мнението, че държавното управление не се оправя с митингите.























Снимки: БГНЕС
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР