Най-мащабното Свето кръщение на новородени деца в съвременната история на

...
Най-мащабното Свето кръщение на новородени деца в съвременната история на
Коментари Харесай

Масово кръщение в десет български града

Най-мащабното Свето кръщение на новородени деца в актуалната история на България се организира сега в огромните православни храмове на 10 български града. Сред тях са София, Пловдив, Варна и Бургас. Събитието бележи финала на акцията за поощряване на раждаемостта „ Направи го за България ” и се провежда от Движение за национална идея ДНК.

Препълнен бе храмът тази заран с детска шум и радостно очакване. Тайнството на кръщенето - мигът, в който се приема Божието снизхождение събра стотици в столичната черква " Света София ".
Иванова - майка на Мария: Станала е рано сутринта, към момента е усмихната и чака с неспокойствие да стане хриситянка. Павлина - майка на Борис:Това е доста хубава идея и си заслужава. Елена, баба на Кристиян: С внучето да го кръстим да повярва в положителното и да заобикаля злото.
Звездни кръстници ще вкарат децата във вярата и ще станат спътници в християнския им живот.
Сред тях са актрисата Хилда Казсян и певицата Поли Генова.
Повече от 1200 деца в цялата страна се включиха в самодейността. Над шест хиляди лв. ще бъдат дарени на Фондация " Искам бебе ".
Андрей Арнаудов: " Движение за национална идея " Наистина доста се вълнувам. Радвам, се толкоз доста хора се включиха в кръщенето, толкоз доста хора се радват на тази акция. Това е в действителност значимо. Ние сме медийните хора и нашата работа е да създадем тематиката за демографията значима, тъй като това в действителност е проблем, само че някак си не ни интересува.
Началото на пътя - когато започваш на чисто.

18 бебета бяха кръстени в катедралния храм „ Света Троица " в Русе.

Родителите им споделиха, че са избрали да се включат в най-мащабното Свето кръщение на новородени деца в актуалната история на България, тъй като по този начин дават образец и предизвикват раждаемостта. Инициативата е под патронажа на Патриарх Неофит и Българската православна черква, които освобождават участниците в кръщението от наложителната такса за ритуала и подаряват безплатно кръщелните свидетелства.

Пловдив

60 деца кръщават в този час и в Пловдив на всеобща гала. Тя стартира в 11 часа в митрополитския храм " Света великомъченица Марина ". Със средства от акцията „ Направи го за България " единствено в Пловдив са били подкрепени 150 фамилии с репродуктивни проблеми. Местната община също финансира самодейността и по тази причина през днешния ден като почетен посетител на кръщенето е и кметът на града Иван Тотев.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР