Най-мащабният книжен форум у нас ще се проведе от 12

...
Най-мащабният книжен форум у нас ще се проведе от 12
Коментари Харесай

Международният панаир на книгата с мащабна програма

Най-мащабният хартиен конгрес у нас ще се организира от 12 до 17 декември в Националния замък на културата. 45-ото издание на Софийския интернационален панаир на книгата, предстоящо и обичано събитие от културния плакат в столицата, ще показа повече от 200 участници от България и чужбина. Книжните щандове са ситуирани на шест етажа в НДК.

На 12 декември се откриват две от най-значителните и огромни събития, свързани със актуалната литература и книгоиздаване в България - 45-ия Панаир на книгата и 5-ия Софийски интернационален книжовен фестивал, проведени от Асоциация " Българска книга ".

 Снимка 235628

Работното време на панаира е от 10 до 20 ч., в неделя до 19 ч.

Панаирът на книгата стартира през 1967 година, когато София става петият град в Европа, хазаин на книжовен конгрес от подобен мащаб. С известни спирания, тази година е неговото 45-о издание, в което вземат участие повече от 200 издателства от страната и чужбина.

Изключително е наситена съпътстващата стратегия - тя предлага министър председатели на най-новите книжни заглавия у нас, десетки срещи с български и задгранични създатели и издатели, книжовен фестивал с над 60 посетители - всичко това ще трансформира Националния замък на културата в привлекателен център за феновете на книгите в навечерието на Коледните празници.

Официален старт на събитието ще бъде даден на 12 декември от 11 ч. в Централното предверие на НДК с гостуването на Софийския духов оркестър, с диригент Юли Дамянов.

Петото издание на Софийския интернационален книжовен фестивал още веднъж има своя интернационален фокус, а точно литературата на страните от Вишеградската четворка. В програмата му гостуват 12 писатели, като това са от Полша: Кая Малановска, Кшищов Варга, Еугениуш Ткачишин-Дицки; от Словакия: Михал Хворецки, Яна Беньова, Петер Били; от Унгария: Виктор Хорват, Ласло Мартон, Дьорд Драгоман, от Чехия: Михал Айваз, Ива Прохазкова, Милош Урбан.

Над 60 писатели от България ще се срещнат със своите читатели по време на форума.

Сн. Архив
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР