- най-мащабната безплатна ИТ инициатива за ученици от 3-ти до

...
- най-мащабната безплатна ИТ инициатива за ученици от 3-ти до
Коментари Харесай

Училищна Телерик Академия отвори приема за безплатни обучения в Добрич по ИТ

- най-мащабната безвъзмездна ИТ самодейност за възпитаници от 3-ти до 12-ти клас, разгласи нов банкет за школите си през образователната 2023/2024 година. Над 2000 деца и младежи в 3-12 клас ще могат да се образоват гратис на програмиране и цифрови технологии в 100 школи в 40 обитаеми места. Всеки възпитаник има опция да стане част от тази невероятна самодейност, даже и без предварителни знания в региона на технологиите. Кандидатстването е отворено онлайн през сдо 5 октомври.

Обученията ще се организират в границите на образователната година и ще са с дълготрайност 72 часа. Програмите в гр. Добрич се осъществят в съдействие с Бизнес център „ Рила “ и с поддръжката на Лучия Тасева, Михаил Стойчев,

„ Щастлив съм, че с цялостни сили продължаваме да приготвяме идващите генерации за цифровото бъдеще. От 2017 година насам в Училищна Телерик Академия открихме 630 школи, достигнахме до 50 обитаеми места и приехме над 14,000 възпитаници! През тези години научихме, че учениците имат разнообразни ползи в областта на технологиите и учителите имат потребност от модерни образователни материали. От своя страна учебните заведения се стремят да обезпечават спомагателни занимания, с които да ангажират и засилят интереса на учениците. Именно по тази причина с екипа започнахме консолидиране на стратегии в учебните заведения в страната. Докато реализираме мащаб с новия модел, през 2023-2024 образователна година ще открием 100 безвъзмездни школи “, разяснява Петър Шарков, изпълнителен шеф на Училищна Телерик Академия.

Процесът на кандидатстване става онлайн през и включва попълване на форма за кандидатстване, както и приемен тест, който би трябвало да бъде решен до 5-ти октомври.

Обученията за 5-7 клас развиват основни цифрови умения, а учениците могат да изберат програмата „ Разработка на игри “.

Обученията за 8-11 клас подкрепят кариерната ориентировка на учениците и тяхната следваща професионална реализация, посредством практическа устременост и съвременна стратегия. Те могат да вземат участие в програмата „ Разработка на игри “.

Обученията за 12 клас ще се организират в онлайн формат и възпитаници от цялата страна могат да аплайват за една от двете стратегии – „ Разработка на игри “ и „ Уеб програмиране “.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР