Най-малкото кубче на Рубик в света може да има и

...
Най-малкото кубче на Рубик в света може да има и
Коментари Харесай

Това е най-малкото кубче на Рубик в света. Ще бъдете шокирани от цената му

Най-малкото кубче на Рубик в света може да има и най-високата цена в света.

Напълно функционалният шестстранен куб пъзел от японския производител на играчки MegaHouse е толкоз дребен, че може да се побере под нокът и може да ви трябват пинсети, с цел да го решите.

На цена от 5,320 $, кубът беше разполагаем за предварителна поръчка на уеб страницата на производителя в четвъртък и се чака да бъде доставен идващия април.

Всяка поръчка идва със стойка, на която написа я " най-малкото кубче на Рубик в света ".

Световните върхове на Гинес официално потвърдиха пъзела от MegaHouse като " най-малкия въртящ се пъзел куб " в света през август.

Въртящият се пъзел е изработен от алуминий и тежи 0,33 грама или 0,01 унции. Той е с размери 0,19 инча широчина, 0,19 инча височина и 0,19 инча дължина. Диаметърът му е към 0,2 инча.

" 5-милиметровото кубче на Рубик е резултат от триединството от машини, режещи принадлежности и пристрастеност на играчите ", сподели Кийокадзу Сайто, президент на Iriso Precision - компанията, употребена за прецизното рязане, във видео на уебсайта на MegaHouse .

Това дребно кубче на Рубик е към 1000 от размера на оригинала.

Компанията разви дребния куб преди четири години и стартира процеса за производството му през 2022 година, според  CNN  .

Пускането на най-малкото кубче на Рубик съответствува с 50-ата годишнина на истинското кубче на Рубик.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР