Най-малко8525палестинци, включително3542 деца, са загинали при израелските удари в Газа

...
Най-малко8525палестинци, включително3542 деца, са загинали при израелските удари в Газа
Коментари Харесай

Мохамед Халаф по Дарик: „Хамас“ освободи български заложник

Най-малко8525палестинци, включително3542 деца, са починали при израелските удари в Газа от 7 октомври насам, твърди ръководеното от " Хамас " министерство на опазването на здравето в Газа. Говорителят на здравното министерство Ашраф ал-Кудра съобщи, че 130 души медицински личен състав са били убити и че 15 лечебни заведения и 32 здравни центъра към този момент не работят.

Наболялата тематика разяснява журналистътМохамед Халаф в предаването " Кой приказва " по Дарик радио.

" Ако имаме вяра на израелската войска, неверно може да се смята, четова е необятна наземна интервенция. Те споделят, че всeоще пробват да схванат реакциите на " Хамас " - от къде излизат бойците. Затова ние видяхме в последните 20 дни въздушни опустошения на цsлата инфраструктурана " Хамас " - болницитe, учебните заведения, кулите и така нататък Това се случва, с цел да изчистят терена. Целта беше да изтеглят популацията от северната част в южната част на Ивицата Газа и това е тъй като израелската войска съгласно всички военни специалисти не е готова за такава интервенция от подобен вид, тъй като това са улични боеве ", съобщи той.

" Американците са доста обезпокоени,а дминистрацията на Байдън и европейскитедържави също поради това че сега Нетаняху просто е отвън надзор. Той подценява всички призиви- от Съединени американски щати, Европейски Съюз, Организация на обединените нации, да се преценява с мирното население. Жертвите към този момент са към 8000. Вчера в един палестински лагер в южната част на Газа починаха 400 души- дами, деца и възрастни хора ", показа журналистът.

" Съединени американски щати изпратиха генерали и към този момент дойде и Делта отряд, тъй като те са профилирани в откриването и спасяването на заложници. В същото време видяхме, че американците изпратиха един от най-знаковите военни експерти ген. Джеймс Глейн. Той водеше най-кървавите американски борби в Ирак, където беше бастиона на Ад-Кайда. В същото време там бяха генералитена Саддам Хюсеин. Той водеше и борба против Ислямска страна в Сирия. Мисля, че към момента самите генерали не знаят какво има " Хамас ". " Хамас " има сили да окаже ефикасна опозиция. " Хамас " се приготвя от години за това. Въпросът е за какво тъкмо в този миг беше осъществена тази интервенция. Явно, че има доста фактори. Първият фактор е това какво се случва в самия Израел. Радикалната десница опитваше да наложи надзор всъдебната система и висшия съд, тъй като в израел нямаконституция и този, който взема решение всички въпроси е висшият съд. Знаем и разделянето в самото израелско общество. Самите военни предизвестиха, че армията в Израел и службите за сигурност губят капацитет, тъй като огромна част от тях отхвърлиха да отидат да извършват задания. Това е една от аргументите ", посочи той.

" Израелците правиха доста нападателни дейности против палестинците и това породи доста огромна ненавист и това тласка да бъде изпълнена тъкмо тази интервенция в този миг, само че не без странична интервенция. Няма да намерите анализатор или боен специалист, който да може да ви отговори на въпроса по какъв начин ще се развие спорът. Самите израелци не имат вяра, че ще съумеят. " Хамас " има мрежа от тунели на всички места, има бойци на всички места, само че те желаят първо да унищожават административната, икономическата и военната мощ на " Хамас " в Северната част и след това да помислят какво да вършат. Дали ще се повтори сюжета от 1982 година,когато Израел окупира Бейрут?Тогава имаше също доста опозиция, обаче тогава " Хизбула " ги нямаше ", напомни Халаф.

Журналистът осведоми, че български пленник на " Хамас " е бил освободен в Ивицата Газа. Стана ясно, че още 19 българи са в описите на " Хамас ".
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР