Най-малко трима цивилни са убити и още двама са ранени

...
Най-малко трима цивилни са убити и още двама са ранени
Коментари Харесай

Трима души загинаха при обстрел на украинския град Константиновка

Най-малко трима цивилни са убити и още двама са ранени при ракетна офанзива против украинския град Константиновка в Донецка област тази заран, сподели началникът на регионалната администрация на Донецк Павел Кириленко, представен от Руската работа на Би Би Си.

По думите му вследствие на обстрела на съветските военни са потърпевши четири многоетажни здания, хотел, гаражи и коли на цивилни.

" На мястото на нещастието работят спасители и правоприлагащи органи ", написа той в канала си в " Телеграм ". Кириленко разгласява и фотоси от мястото на обстрела.

В изискванията на воении дейсвия Би Би Си не може бързо удостовери данните на представители на воюващите страни. Константоновка се намира покрай фронтовата линия в Донецка област. Преди войната в него са живели към 70 хиляди души.

В петък, че близо година след нашествието, която трябваше да отнеме няколко седмици, съветският президент Владимир Путин приготвя нова атака против Украйна, като в същото време приготвя страната си за спор със Съединените щати и техните съдружници.  Според " Блумбърг " Путин се е подготвил за обстоятелството, че спорът ще продължи доста години.

Кремъл се стреми да показва, че неговите сили могат да си върнат самодейността след месеци на оттегляне, като оказват напън върху Киев и неговите съдружници да се съгласят на някакъв тип помирение, което би разрешило на Русия да резервира контрола върху територията, която в този момент заема . Така съветски публични лица и техни съветници разказват обстановката в диалози с " Блумбърг ".
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР