Най-малко трима души загинаха при обилен снеговалеж в Северозападна Япония,

...
Най-малко трима души загинаха при обилен снеговалеж в Северозападна Япония,
Коментари Харесай

Два метра сняг натрупа в Япония, лошото време взе жертви

Най-малко трима души починаха при изобилен снеговалеж в Северозападна Япония, оповестява " Асошиейтед прес ".
Снегът блокира стотици транспортни средства по автомагистралите, наруши придвижването на влаковете и остави хиляди домове без електричество.
Причинен от мощна атмосферна система, снеговалежът стартира в събота в региона на северното крайбрежие на страната. Снежната завивка е над 2 метра тук-там в префектурите Ниигата, Ямагата и Аомори.
Силите за самозащита се включиха в разчистването на автомагистралите в Ниигата, където стотици коли и камиони бяха блокирани, образувайки опашки от над 20 км. Местни доброволци също помогнаха с обезпечаването на храна и други неща от първа нужда на хората, оказали се блокирани в колите си в продължение на часове.
С възстановяване на метеорологичните условия, през вчерашния ден управляващите позволиха придвижването по пътищата. Според метеорологичните прогнози обаче следвашият уикенд друга снежна стихия ще връхлети района.
По данни на Министерството на стопанската система, търговията и индустрията над 10 000 домове, най-вече в префектура Ниигата, към момента са без ток и снабдяването на магазините за хранителни артикули се прави със забавяне поради блокираните пътища.
Службата за пожарна сигурност и отбрана при бедствия заяви, че трима души са починали, а 10 са потърпевши.
85-годишен мъж е умрял при рухване в канал, до момента в който почиствал снега в Кашивадзаки - най-тежко засегнатия град в Ниигата.
На остров Хокайдо 63-годишна жена е била притисната съдбовно сред два камиона, до момента в който се е опитвала да се измъкне от снежния капан, а в префектура Акита 73-годишен мъж е умрял, до момента в който чистел снега от покрива на дома си.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР