Най-малко трима души загинаха при обилен снеговалеж в Северозападна Япония,

...
Най-малко трима души загинаха при обилен снеговалеж в Северозападна Япония,
Коментари Харесай

Силен снеговалеж взе жертви и блокира пътища в Япония

Най-малко трима души починаха при изобилен снеговалеж в Северозападна Япония, оповестява " Асошиейтед прес ".

Снегът блокира стотици транспортни средства по автомагистралите , наруши придвижването на влаковете и остави хиляди домове без електричество.

Причинен от мощна атмосферна система, снеговалежът стартира в събота в региона на северното крайбрежие на страната. Снежната завивка е над 2 метра тук-там в префектурите Ниигата, Ямагата и Аомори.

Силите за самозащита се включиха в разчистването на автомагистралите в Ниигата, където стотици коли и камиони бяха блокирани, образувайки опашки от над 20 км. Местни доброволци също помогнаха с обезпечаването на храна и други неща от първа нужда на хората, оказали се блокирани в колите си в продължение на часове.

С възстановяване на метеорологичните условия, през вчерашния ден управляващите позволиха придвижването по пътищата. Според метеорологичните прогнози обаче следвашият уикенд друга снежна стихия ще връхлети района.
 Невиждан от 80 години снеговалеж в Москва
Невиждан от 80 години снеговалеж в Москва

Снежната завивка доближи 34 сантиметра

По данни на Министерството на стопанската система, търговията и индустрията над 10 000 домове, най-вече в префектура Ниигата, към момента са без ток и снабдяването на магазините за хранителни артикули се прави със забавяне поради блокираните пътища.

Службата за пожарна сигурност и отбрана при бедствия заяви, че трима души са починали, а 10 са потърпевши.

85-годишен мъж е умрял при рухване в канал, до момента в който почиствал снега в Кашивадзаки - най-тежко засегнатия град в Ниигата.

На остров Хокайдо 63-годишна жена е била притисната съдбовно сред два камиона, до момента в който се е опитвала да се измъкне от снежния капан, а в префектура Акита 73-годишен мъж е умрял, до момента в който чистел снега от покрива на дома си.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР