Най-малко трима души загинаха, а 15 бяха ранени след руски

...
Най-малко трима души загинаха, а 15 бяха ранени след руски
Коментари Харесай

Пони три жертви при руски обстрел по Днипро

Най-малко трима души починаха, а 15 бяха ранени след съветски ракетен обстрел по украинския град Днипро, предадоха Българска телеграфна агенция и Ройтерс, базирайки се на районните управляващи.

„ Ракетите удариха промишлено дружество и оживена улица до него “, съобщи във Facebook регионалният шеф на Днепропетровска област Валентин Резниченко. „ Определяме степента на разрушенията “, сподели той.

По думите му украинската войска е свалила четири от шестте ракети, изстреляни по града и района при офанзивата довечера.

За удари беше обявено и на други места в Украйна. Областният шеф на Полтавска област Дмитро Лунин сподели, че е имало детонации в град Кременчук. Управителят на Одеска област Максим Марченко съобщи, че ракета е била изстреляна над южната част на страната. За момента нямаше информация за възможни жертви или опустошения, показва ДПА.

Националисти обстрелват жилищни региони в град Славянск, с цел да обвинят съветската войска и да популяризират антируски настроения измежду популацията, съобщи началникът на Националния център за ръководство на защитата на Русия генерал-полковник Михаил Мизинцев, представен от ТАСС.

Помощник вътрешният министър на самопровъзгласилата се Луганска национална република Виталий Киселев сподели, че украинската войска наложително изтегля хора от регионите на Краматорск и Славянск в Донецка област, като ги трансферира към Днепропетровска област, а оттова към Западна Украйна.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР