Най-малко трима души станаха жертва на проливните дъждове, които се

...
Най-малко трима души станаха жертва на проливните дъждове, които се
Коментари Харесай

Пороите в Япония взеха три жертви

Най-малко трима души станаха жертва на проливните дъждове, които се изляха се през днешния ден в Централна и Североизточна Япония, съобщи ТАСС, като се базира на японската социална телевизия.

Стихията е взела жертви в прилежащата на Токио префектура Тиба, която още не се е възстановила изцяло от следствията на тайфуна Хагибис. Днешните превалявания в Централна и Североизточна Япония през днешния ден надвишиха нормата за денонощие и повече от 200 000 души получиха рекомендация за евакуация.

Само преди две седмици тези региони пострадаха от мощния ураган Хагибис, който провокира наводнения и свлачища. Жертвите на стихийното злополучие са към този момент 86, а осем души са безследно изчезнали. Щетите за селското стопанство и риболова на Япония от тайфуна към този момент възлизат на близо един трилион йени (над 9,2 милиарда долара). Причинени са вреди на оризища, овощни градини, риболовни пристанища и крайбрежни заводи за преправка на морски артикули.

В 20 префектури са нанесени вреди от свлачища, на 139 места на 71 реки са разрушени крайбрежните и защитни уреди. Властите предизвестяват, че сегашните превалявания могат да влошат още повече ситуацията в засегнатите региони.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР