Най-малко трима души са загинали в Сардиния, след като силен

...
Най-малко трима души са загинали в Сардиния, след като силен
Коментари Харесай

Жестоки наводнения в Сардиния: Трима загинали и двама изчезнали

Най-малко трима души са починали в Сардиния, откакто мощен дъжд провокира наводнения и реки от тиня на средиземноморския остров, оповестиха италианските медии.
Двама души също изчезнаха в северноцентралния град Бити, провинция Нуоро, а управляващите изтеглиха някои поданици от ниските региони, оповестиха италианските медии.

Кметът на Нуоро Андреа Соду написа във Фейсбук, че жителите би трябвало да вземат " оптимални защитни ограничения " и да останат в домовете си, до момента в който не бъде анулиран аления код.

В град Галтели кметът Джовани Санто Порку разпореди евакуацията на 150 души, с цел да ги защищити от допустимо преливане на локалния язовир. На място работят избавителни екипи на гражданска отбрана, полицията и пожарната. Други огромни язовири в региона също са съвсем цялостни и има заплаха да прелеят.
Проливен дъжд и мощен вятър бушуват в региона от петък, прекъсвайки електричеството и телефонните линии. Видео изображения на уеб страницата на вестник " Юнионе Сарда " реки от вода и тиня.

Due morti e un disperso: il maltempo si abbatte sulla orientale.
— Tgr Rai (@TgrRai)
Вестник La Repubblica оповестява, че жертвите са стара двойка и фермер, заклещен в камиона си от река от тиня.
През 2013 година при мощно наводняване в северната част на Сардиния починаха 19 души.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР