Най-малко трима души са загинали, и поне други трима са

...
Най-малко трима души са загинали, и поне други трима са
Коментари Харесай

Зеленски обяви, че Украйна се нуждае от значително ускоряване на доставките на оръжие

Най-малко трима души са починали, и най-малко други трима са били ранени при съветско въздушно нахлуване против пристанищния град Одеса през миналата нощ. В Харков един човек е умрял, а други 8 са потърпевши при ракетна офанзива по цели в града. През последните седмици съветските бомбардировки на Харков, който се намира покрай съветската граница и е вторият по величина град в Украйна, се ускориха.

От своя страна президентът Володимир Зеленски съобщи, че Украйна се нуждае от " доста ускорение " на доставките на оръжие. Министърът на защитата на Съединените щати Лойд Остин съобщи, че предизвиква страните, които разполагат с ракетни системи " Пейтриът ", да ги дарят на Украйна, която е отправила молба за повече такива системи за противовъздушна защита. Системите са владеене на разнообразни страни от Европейския съюз, в това число Испания, Гърция, Германия, Нидерландия, Полша и Швеция. Зеленски и преди е казвал на членовете на НАТО, че страната му се нуждае от най-малко седем спомагателни установки.

 
Разчитаме доста на бързи доставки от Съединени американски щати. Тези доставки би трябвало да се усетят в нарушаването на логистиката на окупаторите, в това да ги накараме да се опасяват да се базират където и да било на окупираната територия и в нашата мощ.
Володимир Зеленски - президент на Украйна

По-рано стана ясно, че окупираният от Русия Крим е бил нападнат от Украйна. Това оповестиха управляващите в Москва. по думите им, от ракети " Атакмс ", доставени от Вашингтон. Подкрепяният от Русия началник на Крим Сергей Аксьонов разгласява в Telegram фотография, на която се виждат, по думите му, неизбухнали муниции от свалени ракети " Атакс ".

Нападения е имало и в Курска, Воронежка и Рязанска област, която граничи с Московска област. Вследствие на удар пожар е избухнал в Рязанската нефтена рафинерия, принадлежаща на РосНефт. На собствен ред уският министър на защитата Сергей Шойгу подреди повече и по-бързи доставки на оръжия за военната интервенция на Москва в Украйна, заяви министерство на защитата.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР