Най-малко трима души са загинали, а стотици са ранени при

...
Най-малко трима души са загинали, а стотици са ранени при
Коментари Харесай

Трима загинали и над 400 ранени при земетресението в Иран

Най-малко трима души са починали, а стотици са ранени при земетресението, което раздруса нощес северозападната част на Иран, оповестява организация ИРНА, представена от ДПА.

Множество здания в десетки градове са потърпевши, а над 440 души са ранени, показва организацията.

Трусът е станал в 21.44 часа локално време в провинция Западен Азербайджан, покрай границата с Турция, съгласно данни на Иранския сеизмологичен център в Техеран.

Град Хой е изключително мощно обиден, само че трусовете са усетени и в други региони. 

По-рано иранските медии оповестиха за двама починали и 307 ранени вследствие на труса, който раздруса иранската провинция Западен Азербайджан.

Иранският сеизмологичен център в Техеран дефинира магнитуда му на 5,9, а дълбочината му - на 7 километра. Според Европейско-средиземноморския сеизмологичен център земетресението е било с магнитуд 5,7 и дълбочина 43 километра. 

Трусът беше усетен в доста региони на провинция Западен Азарбайджан, което провокира безпокойствие измежду жителите, както и в няколко града в прилежащата провинция Източен Азарбейджан, в това число основния град Табриз.

Епицентърът му е бил на 23 км югоизточно от град Хой, в който живеят 175 000 души.

По данни на Европейско-средиземноморския сеизмологичен център земетресението е било усетено и в Турция, Ирак, Армения и Република Азербайджан. 

Най-малко 120 души бяха ранени при друго земетресение в Северозападен Иран предходната седмица, припомня ДПА.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР