Най-малко трима души са били ранени при руска въздушна атака

...
Най-малко трима души са били ранени при руска въздушна атака
Коментари Харесай

Най-малко трима души са били ранени при руска атака в Украйна

Най-малко трима души са били ранени при съветска въздушна офанзива с ракети ЕС-300 по източния украински град Селидове. По-рано Киев разгласи, че е унищожил 14 от 17 изстреляни от Русия ирански дрона Шахед. Унищожена е била и една крилата ракета Х-59. Свалени са били и няколко други Ракети ЕС-300. От своя страна президентът на Украйна Володимир Зеленски благодари на силите от противовъздушната защита.

 
Благодарен съм на всеки боец от мобилната група за противовъздушна защита, който всекидневно пази нашата инфраструктура и популацията ни. От началото на годината сме свалили повече от  360 такива дрона. Прецизността на нашите небесни бранители и поддръжката на всеки сътрудник безусловно избавят човешки животи.
Володимир Зеленски - президент на Украйна

По-рано разследващата организация на Украйна заяви, че съветските сили в окупираните райони употребяват терминалите Starlink на Елон Мъск, макар че компанията твърди, че не прави никакъв бизнес с Москва. Не последва коментар от страна на Мъск.

Междувременно дълго чаканата американска помощ за Украйна става все по-голяма действителност. Това стана ясно, откакто Сенатът одобри пакет от 95 милиарда $, предопределен за Украйна, Израел и Тайван. Парите се считат за извънредно значими за Киев. Законопроектът ще бъде прегледан в следената от републиканците Камара на представителите, където бъдещето му обаче остава нестабилно. 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР