Най-малко трима души бяха убити при руски обстрел в Украйна,

...
Най-малко трима души бяха убити при руски обстрел в Украйна,
Коментари Харесай

Трима души бяха убити при руски обстрел в Украйна

Най-малко трима души бяха убити при съветски обстрел в Украйна, откакто последните няколко дни бяха белязани от масирани удари , при които починаха и бяха ранени десетки хора, съобщи Франс прес.

Руските сили по-специално са взели на прицел село Садове в Херсонска област в южната част на страната, при което е бил погубен гражданин, чието тяло било извадено отдолу под отломките на дома му, се споделя в известие в " Телеграм " на регионалния шеф Олександър Прокудин.

Жена е била убита при бомбардировка на град Новотягинка в същата област, добави Прокудин в друго свое известие.

Херсонска област, където река Днепър разделя украинските и съветските позиции , постоянно е подлагана на съветски бомбардировки след отдръпването на силите на Москва от едноименния град през ноември 2022 година, отбелязва Агенция Франс Прес.

В Донецка област в източната част на страната съветски ракети са поразили град Авдеевка , който е главната гореща точка на сраженията на фронта. Била е изумена жилищна постройка и един мъж е бил погубен, а една жена е била ранена, сподели началникът на районната военна администрация Вадим Филашкин.

Руските сили се пробват да обкръжат Авдеевка от месеци, показва Агенция Франс Прес. Той е промишлен град, в който украинските бойци са ситуирани в укрепени позиции.

Междувременно губернаторът на съветската Белгородска област Вячеслав Гладков съобщи, че две селища в региона са били обстреляни от въоръжените сили на Украйна, съобщи ТАСС. Едно от тях е било атакувано и от дрон камикадзе. Има развалени здания, само че по предварителна информация няма потърпевши хора, добави Гладков.
От края на декември има ескалация на ударите, които Русия и Украйна си разменят, разяснява Агенция Франс Прес.

При съветски офанзиви в петък в Украйна са починали 53 души, в това число 30 души в Киев , излиза наяве от информация от украинските служби за незабавна помощ. На идващия ден при невиждан украински обстрел на съветския град Белгород починаха 25 души . Вчера Русия изстреля към 100 ракети и десетки дронове против Киев и Харков, при което бяха убити петима души. Бяха ранени общо няколкостотин души от двете страни на границата.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР