Най-малко трима души бяха ранени при бомбена експлозия в контролирания

...
Най-малко трима души бяха ранени при бомбена експлозия в контролирания
Коментари Харесай

Няколко ранени при бомбена атака в украинския град Мелитопол

Най-малко трима души бяха ранени при бомбена детонация в следения от съветските сили украински град Мелитопол, оповестиха съветски представители, представени от ДПА.

„ Днес в 7:40 ч. локално време (4:40 по Гринуич) имаше мощна детонация в центъра на града “, написа в „ Телеграм “ представителят на съветската военна администрация Владимир Рогов. Той уточни, че става дума за терористичен акт.

Галина Данилченко, която е ръководителка на новата военно-гражданска администрация на града, назова офанзивата " безсрамен терористичен акт от страна на киевския режим ". " Той е ориентиран срещу мирните поданици, тъй като пострадаха точно такива ", съобщи тя пред телевизия " Русия 24 ".

Властите оповестяват, че става дума за бомба, детонирана под автомобил, който е бил паркиран на " Площада на успеха ", където се намира постройката на съветската военна администрация. При гърмежа са били ранени доброволци, които са разтоварвали съветска филантропична помощ, оповестяват съветски медии.

Мелитопол е ситуиран в южната гранична Запорожка област и се употребява от съветските сили за административен център, защото районната столица - град Запорожие, остава под контрола на Киев.

Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков съобщи, че е " възмутително да се нападат обекти от гражданската инфраструктура в следените от Русия региони на Украйна ", съобщи Ройтерс. Така той разяснява апропо и гърмежа в Мелитопол.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР