Най-малко трима души бяха ранени и осем души бяха арестувани

...
Най-малко трима души бяха ранени и осем души бяха арестувани
Коментари Харесай

Протестиращи и полиция влязоха в ожесточени сблъсъци пред резиденцията на Нетаняху

Най-малко трима души бяха ранени и осем души бяха задържани в Йерусалим късно нощес при яростни конфликти сред стачкуващи и полицията пред частната резиденция на министър-председателя на Израел Бенямин Нетаняху, заяви израелският вестник " Хаарец ".

Според в. " Таймс ъв Израел " полицията е употребила водни оръдия, с цел да разпръсне протестиращите.

Хиляди стачкуващи излязоха преди този момент по улиците на Йерусалим, с цел да изразят своя митинг против държавното управление на Нетаняху поради неуспеха му да реализира съглашение за заложниците, съобщи ДПА.

На протест пред постройката на Кнесета (израелския парламент) стачкуващите приканиха за предварителни избори, както и за съглашение, което да улесни освобождението на останалите израелски заложници, държани в линията Газа, написа в. " Таймс ъв Израел ".

" След това, което се случи на 7 октомври, както и в светлината на екстремизма на това държавно управление и отричането от негова страна на неуспеха му, то би трябвало да върне мандата на народа ", сподели пред вестника водачът на митинга Шикма Бреслер.

Правителството на Нетаняху е формирано от неговата дясна религиозна партия " Ликуд ", както и от крайнодесни и ултрарелигиозни съдружни партии.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР