Най-малко три деца и трима възрастни бяха убити при стрелба

...
Най-малко три деца и трима възрастни бяха убити при стрелба
Коментари Харесай

Три деца и трима възрастни са убити след стрелба в училище в САЩ

Най-малко три деца и трима възрастни бяха убити при пукотевица в частно християнско учебно заведение в американския град Нашвил, щата Тенеси. Полицията е застреляла обвинената - 28-годишна жена, съобщи Ройтерс.

Полицията получила сигнал за стрелец в частното християнско " Училище на Завета " и отзовалите се служители на реда чули изстрели, идващи от втория етаж на постройката, сподели пред публицисти Дон Арън, представител на полицейската работа на Нашвил.

Нападателката била въоръжена с минимум две полуавтоматични винтовки и револвер , добави Арън. По думите на представителя двама служители на реда разкрили огън по момичето във фоайето на учебното заведение и го простреляли. " На този стадий не знаем коя е тя ", сподели още Арън.

 Българска телеграфна агенция
Трима възпитаници с огнестрелни рани са били признати в болница Нашвил, където била установена гибелта им, заяви представител на болничното заведение. Трима чиновници от учебното заведение също са били убити от нападателката, добави полицията.

 БГНЕС
Освен убитите, никой различен не е бил прострелян, сподели Арън.

Частното християнско " Училище на Завета " е било учредено през 2001 година от Презвитерианската черква на Завета в Нашвил, като там се образоват към 200 деца от предучилищна възраст до шести клас, излиза наяве от уеб страницата на образователното заведение.

 БГНЕС
Смъртоносните всеобщи стрелби са постоянно събитие в Съединени американски щати , само че е извънредно извънредно нападателят да е от жена, показва Ройтерс. Само четири от общо 191 всеобщи стрелби, записани в каталога на Проект " Насилие " – неправителствена изследователска организация – са били осъществени от дами.

Тази година в Съединени американски щати е имало 89 учебни стрелби. Като учебна пукотевица се дефинира всеки случай, при който е създаден изстрел с оръжие на територията на учебно заведение, излиза наяве от информация от базата данни за учебни стрелби " Кей-12 ". Миналата година броят им е бил 303, като това е бил връх за базата данни, в която се документира информация още от 1970 година.

 

 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР