Най-малко шестима загинали и около 30 ранени при стрелба в

...
Най-малко шестима загинали и около 30 ранени при стрелба в
Коментари Харесай

Ден на траур в руския град Перм след атака с 6 жертви в университет

Най-малко шестима починали и към 30 ранени при пукотевица в университета в съветския град Перм. Нападателят е студент-първокурсник. Все още не са ясни претекстовете му. Противоречиви са сведенията за положението на нападателя. Според някои източници той се намира в реанимация. Очевидци обаче настояват, че младежът е погубен. Утре в Перм е ден на печал.

Малко след 11 часа локално време 18-годишният първокурсник влетял в постройката на университета и разкрил безразборна пукотевица.

Студенти и преподаватели се пробвали да се барикадират в залите. За да се спасят от стрелбата някои студенти скачали от прозорците.

При престрелката нападателят бил тежко ранен. Задържал го служител на реда Константин Калинин.

" Влязох в университета и видях въоръжен юноша, който слизаше по стълбите. Извиках му " хвърли оръжието ", а той го насочи към мен и стреля. След това и аз открих огън ", описа Константин Калинин, служител на реда.

Младежът стрелял със законно притежавано оръжие, което купил през май. Малко преди офанзивата в обществените медии той написал, че от дълго време възнамерявал нападението и че от години спестявал за пушката.

Съсед на 18-годишния студент твърди, че сутринта се засякъл с него. Младежът се държал необичайно, бил облечен в нетипични за него облекла. Качил се в синя Мазда, карана от чужд. Малко по-късно пристигнала новината за офанзивата в университета.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР