Най-малко шестима репортери на Би Би Си Arabic са заподозрени

...
Най-малко шестима репортери на Би Би Си Arabic са заподозрени
Коментари Харесай

Би Би Си може да отстрани шестима репортери след антиизраелски публикации

Най-малко шестима кореспонденти на Би Би Си Arabic са обвинени в нарушаване на строгите разпореждания на Британския орган за радио и телевизия по отношение на безпристрастното отразяване, настояват оттова. Те са разгласили постове в поддръжка на терористичната организация " Хамас " в обществената мрежа Х и са харесвали други сходни постове.

" Разследваме този въпрос незабавно. Приемаме изказванията за нарушение на нашите публицистични и медийни насоки в обществените мрежи с най-голяма съвестност и в случай че и когато установим нарушавания, ще действаме, в това число ще предприемем дисциплинарни ограничения " - твърдят от Би Би Си, представени израелски медии през днешния ден.

Въпросните постове са отстранени към този миг, само че Daily Telegraph оповестява, че в тях " Хамас " е съпоставена с борци за независимост. Терористичната офанзива против Израелот 7 октомври е разказана като " утро на вярата ".В други постове Израел е осмиван.

Докладът се основава на следствие на Комитета за акуратност в близкоизточните репортажи и разбори (CAMERA) - американска организация, която работи за уравновесено медийно отразяване на Израел и Близкия изток.

" Тези разкрития за чиновниците на BBC Arabic вървят ръка за ръка с продължаващото държание на медията по време на войната. Би Би Си неведнъж е избелвала практиката на набези против еврейски цивилни жители в Израел още преди актуалната ескалация. Те непрекъснато настояват, че ползват същите публицистични стандарти за акуратност и безпристрастност към своите услуги на всички езици, в това число и тези, с които управлението на Би Би Си не е осведомено и не може да управлява вярно, като арабския ", се споделя в изказване на CAMERA.

Това не е първият път, в който отразяването на войната на Израел против Хамас от страна на Би Би Си попада в заглавията на вестниците. То към този момент провокира мнения след отхвърли на Би Би Си да употребява думата " терористи " за " Хамас " при отразяването на зверствата, осъществени в Израел. Вместо това назовава убийците на дами, деца и възрастни хора " бойци ".
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР