Най-малко шестима журналисти, сред които трима чужденци са били убити

...
Най-малко шестима журналисти, сред които трима чужденци са били убити
Коментари Харесай

Най-малко шестима журналисти са загубили живота си в Украйна

Най-малко шестима публицисти, измежду които трима чужденци са били убити в Украйна от началото на войната.

Сред жертвите са френско-ирландски оператор на телевизия " Фокс нюз ", украинска журналистка, която го е придружавала, американски документалист и двама украински публицисти.

Вчера стана ясно, че при обстрел против Киев е убита съветската журналистка Оксана Баулина. Тя се е намирала в региона Подил в северозападната част на украинската столица, с цел да снима нанесените вреди от предишен обстрел, когато там паднала ракета. Новината заяви самостоятелната медия " Инсайдър ", за която тя работела.

При удара е умрял още един човек, а двама души, придружавали журналистката, са били ранени.

Преди да се причисли на работа към " Инсайдър " Баулина беше продуцентка за фондация за битка против корупцията в родината си. Тъй като фондацията беше дефинирана като " екстремистка организация " от съветските управляващи, журналистката е трябвало да напусне Русия и да продължи да работи за " Инсайдър " по тематиката за корупцията.

Тя е била сътрудник на изданието в Украйна и е написала няколко публикации от Киев и Лвов. Изданието показва най-дълбоките си съболезнования на околните на Оксана.

" Ще продължим да отразяваме войната в Украйна, включително и военните закононарушения, както и бомбардировките на сляпо върху жилищни региони, провокирали гибелта на цивилни и на публицисти ", попълня " Инсайдър ", самостоятелна онлайн медия, учредена през 2013 година от журналиста и деятел Роман Доброхотов. Нейното седалище към този момент е в Рига.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР