Най-малко шестима души са загинали в резултат на срутването на

...
Най-малко шестима души са загинали в резултат на срутването на
Коментари Харесай

NBC: Най-малко шестима души са загинали в резултат на срутването на моста в Балтимор

Най-малко шестима души са починали вследствие на сриването на моста в Балтимор в източните щати. NBC News заяви това с позоваване на Джефри Прицкер, изпълнителен вицепрезидент на Brawner Builders.

Мостът Франсис Скот Кий (съкратено Кей Бридж) в Балтимор се срути във вторник в 01:19 локално време (08:19 московско време), откакто контейнеровозът „ Дали “, който плаваше под флага на Сингапур, се разруши в него. Кадри от сриването на моста се популяризират в обществените мрежи. От тях се вижда, че след удара секторите са почнали да се разрушават, а няколко коли върху тях са паднали във водата дружно с металната структура. Губернаторът на Мериленд Уес Мур разгласи изключително състояние в района.

Припомняме, че мост се срути в Балтимор, Съединени американски щати, откакто транспортен съд се блъсна в него.

Инцидентът стана в град Балтимор, щата Мериленд, в 1.30 часа локално време през нощта. Близо 20 души са паднали във водата. Най-малко шестима души са починали.

Огромен контейнеровоз се е блъснал в една от колоните на моста Франсис Скот Кий над река Патапско.

Във водите на реката са паднали 7 души и няколко автомобила.

Причината е загуба на ръководство на плавателния съд. Това е най-сериозният случай с мост в Съединените щати след 2007 година, когато мост в Минеаполис падна във водите на река Мисисипи, тогава починаха 13 души.

Рухването на моста в 01:50 ч. през нощта локално време е снимано от камери. Това става безусловно за секунди, откакто 300-метровият контейнеровоз „ Дали “, плаващ под Сингапурски байрак, се удря в един от носещите пилони на структурата. Тя се усуква и пада във водите на река Патапско. Светлините на кораба изгасват незабавно. На борда лумва пожар, който е сподавен. Всички от екипажа, в това число двамата лоцмани, са невредими. Преди конфликта екипажът на кораба предизвестява, че плавателният съд е изгубил двигателна сила и е отвън надзор.

Източник – NBC/Превод:SafeNews

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР