Най-малко шестима души бяха убити при неуспешен опит за преврат

...
Най-малко шестима души бяха убити при неуспешен опит за преврат
Коментари Харесай

Най-малко шестима убити при неуспешен опит за преврат в Гвинея-Бисау

Най-малко шестима души бяха убити при несполучлив опит за прелом против президента на Гвинея-Бисау Умаро Сисоко Ембало, съобщи Ройтерс, като се базира на известие от през днешния ден на държавното радио.

Животът в столицата Бисау последователно се възстановява.

При опита за прелом през вчерашния ден са били убити четирима нападатели и двама членове на президентската защита.

Ембало съобщи нощес, че обстановката е под надзор, откакто в продължение на повече от пет часа се чуваше пукотевица покрай държавния комплекс, където по това време той организираше съвещание на кабинета.

Това бе десетият прелом или опит за подобен в Гвинея-Бисау - западноафриканска страна с население от към 2 милиона души, придобила самостоятелност от Португалия през 1974 година, отбелязва Ройтерс.

Само един демократично определен президент на страната е изкарвал мандата си до дъно.

Все още е неразбираемо кой стои зад офанзивата, която Ембало окачестви не като несполучлив опит за прелом, а като опит той да бъде погубен. Във видеообръщение президентът посочи, че е допустимо нападателите да са свързани с наркотрафика.

Гвинея-Бисау е основен пункт за доставката на латиноамериканския кокаин за Европа. Това способства за непрекъснатата неустойчивост в африканската страна, отбелязва Ройтерс.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР