Най-малко шест руски ракети са поразили тази вечер украинския град

...
Най-малко шест руски ракети са поразили тази вечер украинския град
Коментари Харесай

400 дни война в Украйна: Мощни ракетни удари над Харков

Най-малко шест съветски ракети са поразили довечера украинския град Харков. Местни чиновници още откриват размера на вредите и дали има жертви, заяви регионалният губернатор Олег Синегубов, представен от Ройтерс.

Русия от месеци прибягва до удари с ракети и дронове против най-различни цели в Украйна в опит да извади от строя сериозната инфраструктура, показва Българска телеграфна агенция.

„ Врагът още веднъж нападна Харков. Най-малко шест ракети са поразили града “, написа Синегубов в Телеграм.

Според предварителна информация Русия е употребила ракети С-300, добави губернаторът.

Ракетите са изстреляни от Белгородска област в Южна Русия, сподели Синегубов. Белгород е граничен съветски град, намиращ се северно от Харков, отбелязва Ройтерс.

Военни анализатори настояват, че Русия е пригодила ракетите си за Противовъздушна отбрана С-300 за поразяване на наземни цели в Украйна.

Междувременно, генералният щаб на украинската войска заяви, че неговите войски са отблъснали няколко съветски офанзиви, осъществени едновременно, в разнообразни точки на източния фронт, съобщи ДПА.

На съветски набези са били подложени секторите край градовете Купянск, Лиманск, Бахмут, Авдеевка и Мариинск, излиза наяве от информация на щаба.

„ Общо 47 офанзиви на съперника бяха отблъснати “, се споделя в текста.

За следващ път в центъра на събитията се оказа източният украински град Бахмут, за който от месеци се водят тежки боеве.

„ Въпреки това нашите бранители самоуверено задържат града и отблъскват многочислените противников офанзиви “, се споделя в изказването на Генералния щаб във „ Facebook “..
Зеленски: Няма да оставим нито една диря от Русия на нашата земя
400 дни война означи украинският президент Володимир Зеленски в обичайното си видео послание. Той изрази убеденост, че успеха над съветските нашественици е единствено въпрос на време.

„ Няма да оставим нито една диря от Русия на нашата земя. И няма да оставим нито един зложелател ненаказан. Подготвяме вести по този въпрос “, акцентира Зеленски.

Той благодари във видеообръщението си за поддръжката на австрийския парламент. По-рано през вчерашния ден той се обърна посредством видеовръзка към депутатите във Виена. По време на речта му представители от проруската крайнодясна австрийска „ Партия на свободата “ излязоха от залата, оставяйки на бюрата си дребни табелки с логото на партията и текст „ пространство за неутралитет “ или „ пространство за мир “, отбелязва Ройтерс.

За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР