Най-малко шест новородени бебета са загинали след пожар в детска

...
Най-малко шест новородени бебета са загинали след пожар в детска
Коментари Харесай

Най-малко шест новородени са загинали след пожар в болница в Ню Делхи

Най-малко шест новородени бебета са починали след пожар в детска болница в Ню Делхи , заяви BBC, базирайки се на полицията.

Пожарът е избухнал късно вечерта на 25 май в региона на Вивек Вихар на индийската столица. Старши служител на реда Сурендра Чудхари сподели, че в отделението е имало 12 бебета . Още един човек е умрял преди да стартира пожарът, само че не са дадени детайлности. 

Властите споделиха, че ще бъдат подхванати правни дейности против притежателя на болничното заведение, който се е укрил. Главният министър на Делхи Арвинд Кейривал разясни, че към момента се проверяват аргументите за пожара и " този, който е виновен за тази немарливост, няма да бъде пощаден ".

Директорът на противопожарната работа Атул Гарг сподели пред осведомителната организация Press Trust of India, че 14 противопожарни коли са изпратени да се борят с огъня. Той също изясни, че пламъците са се популяризирали прекомерно бързо поради гърмеж на кислородна бутилка.

Заради ограничавания достъп до постройката, която е имала едно стълбище и е нямала противопожарни стълби, избавителната акция се е забавила. Болницата е притисната сред жилищни здания и към момента не е ясно дали са спазени всички правила за сигурност, нито какво е предизвикало пожара.

Премиерът Нарендра Моди написа в обществената мрежа X, че " нещастието в болничното заведение в Ню Делхи е сърцераздирателна ".
 16 починали при пожар в Индия
16 починали при пожар в Индия

Пожар в увеселителен парк в Индия на 25 май
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР