Най-малко шест жертви е взела бурята Киърън, която връхлетя части

...
Най-малко шест жертви е взела бурята Киърън, която връхлетя части
Коментари Харесай

Бурята Киърън взе шест жертви в Западна Европа

Най-малко шест жертви е взела бурята Киърън, която връхлетя елементи на Западна Европа с рекордна скорост напразно - повече от 200 км в час, оповестява БНР.

Стихията е достигнала южната част на Нидерландия. Там е умрял един човек - ударен от паднало дърво. По същия безразсъден метод е умрял и един човек в Белгия. Съборени от бурния вятър дървета са лишили живота на жена и в испанската столица Мадрид,

Бурята Киърън връхлетя и Британските острови със скорост напразно - 160 километра в час, а преди този момент във Франция взе две жертви. 

Във Франция бурята Киърън взе две човешки жертви, а над един милион семейства останаха без електричество. Транспортът в Северна Франция към момента е мощно усложнен.

За Франция най-страшният епизод от бурята отмина, само че доста департаменти остават в оранжев код, изправени пред големи вреди.

Загинали са двама души: водач на камион поради паднало дърво и мъж, отвеян от балкона си. 16 са ранени, измежду тях доста пожарникари. Възстановяването на изумената електрическа мрежа е мъчно, стотици хиляди още са без ток.

Бурята е съборила покриви, огради, стълбове, отвеян е върхът на остаряла черква, а в Брест се е счупил кран, за благополучие без потърпевши.

Пътищата в Бретан станаха недостъпни и придвижването е спряно, за малко бе пресечен и въздушният трафик на летището в Лил.

Постепенно се възвръща и трафикът в столичния регион Ил дьо Франс, където доста линии бяха спрени от нерешителност.

Според вътрешния министър Жерал Дарманен управляващите са съумели да предотвратят още по-драматични последствия.

Скоростта напразно тук-там е достигнала връх от 190 км/час, а на Айфеловата кула са измерени 114 км/час.   
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР