Най-малко шест души са загинали в Западна Германия, тъй като

...
Най-малко шест души са загинали в Западна Германия, тъй като
Коментари Харесай

6 загинали и 50 изчезнали при наводнения в Германия

Най-малко шест души са починали в Западна Германия , защото проливни дъждове и наводнения обгърнаха страната . Шест къщи са срутени, а към 50 души са изчезнали, оповестяват " Дойче веле " и АП.

Шестима са починали в квартал Арвайлер в Рейнланд-Пфалц измежду проливни дъждове и наводнения, заяви локалната полиция в четвъртък.

Около 50 души са изчезнали, откакто шест къщи се срутиха в западната провинция на Германия Рейнланд-Пфалц след часове пороен дъжд. Около 25 здания в региона на Шулд са изложени на риск от сриване , заяви локалната полиция.

" В момента имаме неразбираем брой хора на покриви, които би трябвало да бъдат избавени ", сподели представител на полицията в Кобленц. " Има доста места, където са ситуирани пожарните и избавителните служащи. Все още нямаме доста точна картина, тъй като избавителните интервенции не престават ", разяснява представителя.

Проливни дъждове обгърнаха Западна Германия в сряда , причинявайки големи материални вреди и всеобщи евакуации . Няколко автомагистрали бяха затворени.

Районът Вълканейфел в Рейнланд-Пфалц е заставен да разгласи изключително състояние , защото няколко региона не бяха налични заради проливния дъжд.

" Ситуацията е доста сериозна, имаме доста наводнени пътища и села, които към този момент не са налични ", съобщи регионалният админ Джулия Гиесекинг от град Даун.

Тя съобщи, че изключителното състояние ще разреши на военните да се причислят към напъните за оказване на помощ.

Германската метеорологична работа предизвести, че в четвъртък югозападните елементи на страната могат да се чакат мощни дъждове с непрестанен дъжд до петък вечерта .

Премиерът на Рейнланд-Пфалц Малу Драйер изрази съчувствието си към жертвите на наводненията. " Бурите мощно удариха нашия район. Притеснявам се за всички, които са в заплаха ".

At least six people have died and 30 are missing in after heavy turned streams and streets into raging torrents, sweeping away cars and causing some buildings to collapse.
— Smriti Sharma (@SmritiS24856750)
В източната част на Юпен, на немската граница, един мъж е умрял, откакто е бил затрит от проливен дъжд.

В Лиеж, основният град в Източна Белгия , река Маас може да излезе от крайбрежията си и да залее центъра на града . Полицията предизвести жителите да вземат защитни ограничения.

Властите в южния холандски град Валкенбург , покрай немската и белгийската граница, изтеглиха дом за грижи и приют поради наводненията, което трансформира основната улица на туристическия град в река, оповестиха холандските медии.

Холандското държавно управление изпрати към 70 военнослужещи в южната провинция Лимбург късно в сряда, с цел да помогне при задания, в това число превоз на евакуирани и пълнене на чували с пясък, когато реките излязат от крайбрежията си. Няма известия за пострадвания, свързани с наводнения в Холандия .

Необичайно интензивните дъждове също заляха част от североизточна Франция , поваляйки дървета и принуждавайки да затворят десетки пътища. Маршрутът на влака до Люксембург е нарушен и пожарникари са евакуирали десетки хора от домове наоколо до границата с Люксембург и Германия и в района Марн, оповестява локалната телевизия France Bleu.

Еквивалентът на два месеца дъжд е паднал в някои региони през последните един или два дни , съгласно френската национална метеорологична работа. Издадени са предизвестия за наводнения за 10 района .

:According to police at least 30 people missing after 6 houses due to and continuous rain.
About 25 other houses also unstable and threatened to collapse. -
— Chaudhary Parvez (@ChaudharyParvez)
По-рано BBC Weather съобщи, че в Централна и Западна Европа има постепенно движеща се зона с ниско налягане , която е допустимо да провокира и торнадо . В други региони на континента ще се следи скок на температурата, в това число Англия.

" Продължават проливни дъждове в източната част на Франция, елементи от Белгия, Люксембург и западната част на Германия. В някои региони има възможност от наводнения, поривисти ветрове и евентуално даже необичайно торнадо. Това доста влажно време ще продължи да циркулира из тази централна част на континента ".

" От източната страна на тази метеорологична система има малко топъл въздух. Температурите в Букурещ са до 35С, 37С в Атина. Все още е много горещо и в Скандинавия, 31C в Стокхолм. "

Due to severe in, French support has been deployed in the framework of the.
Follow for official updates on the situation.
— VOST EUROPE | #SMEM
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР