Най-малко шест души са били убити, след като Русия нанесе

...
Най-малко шест души са били убити, след като Русия нанесе
Коментари Харесай

Одеса, Краматорск, Константинивка. Русия нанесе смъртоносни удари в няколко украински региона

Най-малко шест души са били убити, откакто Русия нанесе ракетни удари по няколко украински града през нощта на вторник против сряда, оповестиха украинските управляващи. Новите смъртоносни офанзиви идват, откакто във вторник в Кривой рог - родния град на украинския президент Володимир Зеленски.

Рано сутринта в сряда южното командване на украинската войска заяви, че минимум трима души са били убити и 13 са ранени след съветски удар по Одеса .

През нощта Русия е изстреляла четири ракети " Калибър " по черноморския град, като е блъснала хранилища, бизнес център, учебно заведение, жилищен комплекс и магазин в центъра на града. От армията показаха, че под руините може да има още хора. Според известието две от четирите ракети са били свалени.

В същото време трима души са били убити след съветски ракетен обстрел по Краматорск и Константинивка в Донецка област, заяви регионалният шеф Павло Кириленко във Facebook.

" Ракетите, изстреляни от руснаците, удариха частни домове и предизвикаха обилни вреди: в Краматорск те унищожиха минимум пет къщи и повредиха още две дузини, в Константинивка – две са разрушени и 55 други са развалени ", написа Кирикленко.

Днепропетровска област на Украйна също беше атакувана за втори следващ ден, сподели регионалният шеф Серхий Лисак в сряда. По думите му три дрона са били свалени от противовъздушната защита. Лисак добави още, че украинският град Никопол е бил обстрелван от съветска тежка артилерия.

По-рано във вторник 12 души бяха убити и още 13, в това число три деца, бяха ранени при съветски ракетен удар по пететажна жилищна постройка в Кривий Рог в Днепропетровска област.

Руските офанзиви идват на фона на известия за украинска контраатака. Във вторник генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг сподели, че Украйна напредва в своето контранастъпление и предвижда, че водачите на НАТО ще усилят военната помощ за Киев, когато се срещнат идващия месец.

Столтенберг направи мненията си по време на среща в Белия дом с президента на Съединени американски щати Джо Байдън. По време на срещата Държавният департамент на Съединени американски щати разгласи нов пакет от муниции и тежко въоръжение на стойност 325 милиона $ за Украйна.
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР