Най-малко шест души бяха убити и повече от 200 ранени

...
Най-малко шест души бяха убити и повече от 200 ранени
Коментари Харесай

Шестима загинаха при безредици след изборите в Индонезия

Най-малко шест души бяха убити и повече от 200 ранени в конфликти нощес сред протестиращи и полицията в индонезийската столица, заяви губернаторът на Джакарта Анис Басведан, представен от Ройтерс и ТАСС.

" В момента има сведения за шестима убити, а повече от 200 души с разнообразни контузии са признати в столичните лечебни заведения ", означи губернаторът, който бе на посещаване в една от лечебните заведения. Протестиращи, обвиняващи държавното управление на президента Джоко Видодо в изборни измами, с цел да си обезпечи преизбиране, се събират от през вчерашния ден пред Централната изборна комисия в индонезийската столица, оповестява ДПА.

" Полицията заповяда на протестиращите да се разотидат, само че беше посрещната с бомбички и камъни, което я принуди да употребява сълзотворен газ и водни оръдия ", сподели полицейски представител. Той добави, че на служителите на реда не е било раздавано огнестрелно оръжие по време на демонстрациите. " Протестиращите подпалиха полицейско общежитие и коли ", заяви той. Според представителя 20 души са били задържани за подстрекателство към вълнения и офанзиви против силите за сигурност.

Властите отчасти ще блокират достъпа до обществените медии, с цел да предотвратят провокациите и разпространяването на погрешни информации след насилието в столицата, сподели министър-координаторът по въпросите на политиката, правораздаването и сигурността Виранто.

Привържениците на опозиционния претендент за президент Прабово Субианто свикаха през вчерашния ден в центъра на Джакарта проява в израз на митинг против резултатите от президентските избори предишния петък, победител на които стана сегашният държавен глава Джоко Видодо. През нощта мирната проява прерасна в яростни конфликти с полицията, показва ТАСС.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР