Най-малко седем от десетте шведски танка Strv 122, прехвърлени в

...
Най-малко седем от десетте шведски танка Strv 122, прехвърлени в
Коментари Харесай

Forbes: Украинските въоръжени сили загубиха седем от десет шведски танка Strv 122

Най-малко седем от десетте шведски танка Strv 122, трансферирани в Киев, са отвън строя, написа списание.

В няколкомесечни тежки боеве 21-ва бригада — неповторимата „ шведска бригада “ на Украйна, която употребява най-вече транспортни средства от, познахте, Швеция, загуби минимум седем от своите 10 някогашни шведски танка Strv 122, които са разновидности на немския Leopard 2A5.

21-ва бригада на Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) има разполагаем танкове Strv 122, само че в хода на яростните боеве тя губи минимум седем от 10 от машините.

Инженери от украинската и съветската войска се състезават да доближат първи до тежко въоръжените и бронирани танкове, отбелязва изданието.

Украинците желаят да изтеглят Strv 122, с цел да ги изпратят в Литва за ремонт, а руснаците – с цел да ги инспектират и вероятно да ги покажат на церемониал като военни титли.

Засега украинците печелят конкуренцията за възобновяване на танкове. Изучавайки сателитни изображения на бойното поле към Терни, анализаторът Андрю Перпетуа неотдавна заключи, че от петте Strv 122, изоставени неотдавна от украинците, три към този момент са били изтеглени.

Един от оставените Strv 122 се намира по продължение на пътя от Терни, на към два километра на запад. Друг, до момента оставащ в неопределеност Strv 122, може да стане вторият изведен от въоръжение танк на танковата рота на 21-ва бригада на ВСУ.

Именно този Strv 122 двойка съветски инженерни машини се пробваха да изтеглят на 19 март, девет дни откакто машината бе ударена от FPV дрон.

Две съветски машини БРЕМ-1 закачиха Strv 122 и започнаха да влачат танка на изток към съветските линии, на към километър и половна разстояние. Те изминаха половината път, преди да бъдат видяни от украинската 12-та бригада " Азов “. Дроновете на бригадата първо поразиха водещия БРЕМ, обикаляйки към 45-тонното транспортно средство, до момента в който зареденият с експлозив дрон удари задния дизелов мотор на машината.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР