Най-малко седем израелски войници са били убити при засада в

...
Най-малко седем израелски войници са били убити при засада в
Коментари Харесай

Седем израелски войници бяха убити при засада в град Газа

Най-малко седем израелски бойци са били убити при засада в град Газа, оповестиха през днешния ден израелските медии, на фона на мощната опозиция, която армията продължава да среща в офанзивата си против палестинската ислямистка формация " Хамас ", съобщи Асошиейтед прес. Действията на Израел провокираха интернационално отвращение и рядко срещани рецензии от страна на Съединените щати поради убийствата на хиляди цивилни, отбелязва организацията.
Всичко по тематиката: Войната сред Израел и Хамас 1242
Администрацията на американския президент Джо Байдън неведнъж е призовавала Израел да предприеме по-сериозни ограничения, с цел да пощади цивилните палестинци, макар че блокира интернационалните апели за преустановяване на огъня и бърза да даде военна помощ за своя непосредствен съдружник. Израел отхвърли предложенията на Вашингтон за следвоенен проект, който да съживи от дълго време затихналия кротичък развой с палестинците.

Израелската въздушната и сухопътната атака докара до гибелта на над 18 400 палестинци, най-вече цивилни, след офанзивата на терористите от " Хамас " и други групировки на 7 октомври в Южен Израел, която провокира войната. Близо 85 % от 2,3-милионното население на Газа бе насила да напусне домовете си, а по-голямата част от постройките в Северна Газа са съвсем разрушени от израелските удари.

Израелските сухопътни войски към момента водят тежки сражения с палестински терористи в град Газа и покрайнините му, повече от шест седмици откакто израелската войска нахлу в северната част на палестинския анклав. Сблъсъците са траяли и през тази нощ в голям брой региони, като изключително тежки са били боевете в квартал Шеджая в източната част на град Газа, оповестиха поданици, написа Българска телеграфна агенция.

Израелските военни оповестиха, че през вчерашния ден са били убити общо осем военнослужещи. Медиите в страната прецизираха, че засадата, при която са починали през днешния ден седемте бойци, е била устроена точно в квартал Шеджая, като е включвала пукотевица и няколко детонации.

Същият гъстонаселен квартал е бил сцена и на едно от най-тежките сражения по време на миналата война в Газа, отбелязва АП.

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР