Най малко седем индонезийци са се удавили в претоварен кораб,

...
Най малко седем индонезийци са се удавили в претоварен кораб,
Коментари Харесай

Кораб се преобърна заради селфи, най-малко 7 души се удавиха

Най малко седем индонезийци са се удавили в претрупан транспортен съд, който се е обърнал в язовир на остров Ява, откакто пасажерите решили да си създадат селфи, съобщи Франс прес.

Инцидентът е станал в регентство Бойолали, откакто 20-те пасажери са се преместили на едната страна на палубата, с цел да си създадат селфи за спомен.

" Причината за нещастния случай е претоварването на плавателния съд ", съобщи началникът на полицията на остров Ява Ахмад Лютфи. Пътниците се преместили на дясната страна на кораба за групова фотография и тогава той се е преобърнал.

По данни на полицията 11 души били избавени, само че седем изгубили живота си, а двама се водят за изчезнали. Властите проверяват случая, с цел да открият дали имат виновност уредниците на излета. Според господин Лютфи 13-годишен младеж е бил на руля сега на случая.

Катастрофи с лодки са постоянно срещани в Индонезия, архипелаг от Югоизточна Азия с към 17 000 острова, заради слабите стандарти за сигурност.

През април спасителите издирваха 17 риболовци, откакто две лодки се сблъскаха в Западна Ява. Трима бяха открити мъртви, а 13 се водеха изчезнали, когато издирването завърши.

А през януари предходната година 10 души изчезнаха, откакто лодка с 20 служащи мигранти до прилежаща Малайзия се прекатурна край крайбрежията на остров Суматра.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР