Най-малко седем души са загинали и близо 20 са в

...
Най-малко седем души са загинали и близо 20 са в
Коментари Харесай

Най-малко седем души са загинали при инцидент с туристически кораб в Будапеща

Най-малко седем души са починали и близо 20 са в неопределеност, откакто дребен транспортен съд, пренасящ южнокорейски туристи, се прекатурна в р. Дунав в Будапеща. Това оповестиха полицията и службата за незабавна помощ, представени от Ройтерс.

Според някои информации корабчето се е сблъскало с различен туристически кораб край постройката на унгарския парламент, след което се е преобърнало в придошлата река в миг, когато унгарската столица е била обхваната от стихия с проливни дъждове.

Външното министерство на Южна Корея сподели, че на борда е имало 33 южнокорейски туристи и двама унгарци екипаж. По негови данни седем души са починали, седем са избавени и 19 са в неопределеност.

Говорител на унгарската работа за незабавна помощ сподели пред държавната телевизия, че 14 души са извадени от водата. Седем са мъртви, а останалите са с хипотермия, само че в устойчиво положение.

Провежда се огромна избавителна интервенция с присъединяване на лодки, водолази и радари по продължение на няколко километра надолу по течението на реката от мястото на случая.
все по-слабо евентуално да бъдат открити още оживели, признаха ръководители на избавителната интервенция. На телевизионни фрагменти се вижда, че бранш към брега на реката от страната на Пеща е отцепен от полицията.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР