Най-малко седем души са задържани в Барселона, Испания, където за

...
Най-малко седем души са задържани в Барселона, Испания, където за
Коментари Харесай

Бунтовете срещу присъдата за обида на монархията за рапър в Испания не стихват

Най-малко седем души са арестувани в Барселона, Испания, където за шести следващ ден има протести, проведени от леви радикали по отношение на ареста на рапъра Пабло Асел (Хасел).
Акцията в Барселона стартира на гара " Сантс ". Протестиращите се насочиха към центъра, само че полицията блокира метода им към площад " Испания ". Колоната смени маршрута си и се насочи към Университетския площад, под съпровода на песните на Асел. Радикали, доста от които малолетни, започнаха да хвърлят камъни, отпадъци и бутилки по чиновниците на реда, да крещят обиди и да вадят пътни знаци. Полицията отблъсна протестиращите обратно и те се насочиха към площад " Каталуния ", изграждайки нови барикади по пътя си.
 В Испания не стопират с митингите и безредиците поради знаков арест на рапър В Испания не стопират с митингите и безредиците поради знаков арест на рапър
Арестът и лишаването от независимост на рапъра Пабло Асел предизвика втори следващ ден на вълнения и полицейски акции по време на митингите...
В неделя следобяд митинги и конфликти се организираха и в Билбао.
Протестите в Испания започнаха във вторник след ареста на рапъра Пабло Асел (Хасел), който беше наказан на 9 месеца затвор за засегнатост на монархията и прослава на неразрешени терористични организации в песни и обществени медии. В доста градове дейностите прераснаха в протести и конфликти с полицията, най-жестоките бяха в Барселона. Задържани са десетки хора (почти всички към този момент са освободени), над 100 са ранени, в това число десетки чиновници на реда. В акциите вземат участие младежи с ултралеви възгледи и анархисти.
Испанският министър председател Педро Санчес съобщи, че е належащо да се ускори отбраната на свободата на словото в страната, само че съгласно него потреблението на принуждение е недопустимо при никакви условия.

| Protests continue across the country demanding freedom for rapper Pablo Hasel.
— teleSUR English (@telesurenglish)
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР