Най-малко половината от 1,3-милиардното население на Индия вероятно ще е

...
Най-малко половината от 1,3-милиардното население на Индия вероятно ще е
Коментари Харесай

Половината от населението на Индия ще се е срещало с коронавируса до февруари

Най-малко половината от 1,3-милиардното население на Индия евентуално ще е прекарало болестта с новия ковид до февруари идната година, което ще разреши да се забави разпространяването на заболяването, сподели през днешния ден член на държавна комисия за прогнози, представен от Ройтерс.

До момента Индия е записала 7,55 млн. случая на болест с вируса и по общия брой на инфектираните отстъпва само на Съединени американски щати. Но темпът на разпространяването на инфекцията в Индия са забавя след пика, доближат в средата на септември, като приблизително дневно в този момент се записват 61 390 нови случая, съгласно калкулации на Ройтерс.

" Според нашия математически модел сега към 30 % от популацията е инфектирано и това число може да доближи 50 % към февруари ", сподели пред Ройтерс Маниндра Агравал, професор в Индийския институт за технологии в Канпур и член на комисията.

Преценката на комисията за настоящото разпространяване на вируса в страната е доста по-висока от имунологичните изследвания на федералното държавно управление, съгласно които през септември е било инфектирано единствено 14 на 100 от популацията. Агравал счита, че имунологичните проучвания може да не дават безусловно точни резултати заради самия голям размер на популацията, на който те се базират.

За разлика от този метод, комисията от вирусолози, учени и други специалисти, чийто отчет бе оповестен оня ден, се основава на математически модел.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР