Най-малко петима загинаха и десетки бяха ранени, след като силите

...
Най-малко петима загинаха и десетки бяха ранени, след като силите
Коментари Харесай

Най-малко петима загинали в Мианма след като силите за сигурност прегазиха протестиращи в Янгон

Най-малко петима починаха и десетки бяха ранени, откакто силите за сигурност в Мианма прегазиха участници във флашмоб митинг в Янгон, предадоха ДПА и Ройтерс, представени от Българска телеграфна агенция.

Над 10 протестиращи са задържани.

Мианма беше обхваната от безпорядък и принуждение след военния прелом на 1 февруари. Протестите против ръководството на хунтата не престават макар гибелта на над 1300 души. Често митингите се организират от дребни групи, изразяващи съпротивата си против свалянето на определеното държавно управление, ръководено от носителката на Нобелова премия Аун Сан Су Чжи. Участниците в тези акции рискуват да бъдат убити при репресиите.

Протестът в Янгон през днешния ден стартира ненадейно. Минути след началото му в протестиращите се блъсна транспортно средство и няколко души бяха задържани.

"Много бързо движеща се кола блъсна протестиращи и имаше изстрели. След това бойци подгониха протестиращите. Видях персонално три мъртви тела на улицата ", заяви очевидец, поискал да остане неизвестен.

Видеоклипове и записи от сцената демонстрират автомобил в потребления за военни машини зелен цвят, който блъска протестиращи. От него скачат бойци, които арестуват и бият участници в митинга.

Според двама очевидци митингът е бил прегазен с граждански автомобил, цялостен с бойци. След това те са излезли и са били и арестували разпръснатите участници в митинга, някои от които са били ранени съществено, отбелязва Ройтерс.

Въпреки насилието тази заран в Янгон се организира и различен дребен митинг.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР