Най-малко петима души загинаха, а също толкова бяха ранени, след

...
Най-малко петима души загинаха, а също толкова бяха ранени, след
Коментари Харесай

Най-малко петима души загинаха в сблъсък между влак от Прага за Будапеща и автобус в Словакия

Най-малко петима души починаха, а също толкоз бяха ранени, откакто трен, пътуващ от чешката столица Прага за унгарската столица Будапеща, се сблъска с рейс в южната част на Словакия, съобщи Асошиейтед прес, като се базира на публични словашки представители.

Повече от 100 души са пътували във влака " Евросити " (Eurocity), когато малко след 17:00 ч. (15:00 ч. по Гринуич) композицията се удря с рейса при словашкия град Нове Замки, оповестиха полицията и словашката национална железопътна компания ЖССК. Броят на жертвите и пострадванията бяха доказани от словашките избавителни служби, прецизира Българска телеграфна агенция.

Видеозапис демонстрира, че локомотивът влака се е запалил вследствие на удара. Автобусът е понесъл съществени вреди при злополуката, оповестиха словашките железници.

Министърът на вътрешните работи на Словакия Матуш Шутай Ещок пътува към мястото на злополуката, заяви полицията.

Основното железопътно трасе, свързващо словашката столица Братислава с Будапеща, е затворено до второ разпореждане.

Повече от 100-те пасажери от авариралия трен " Евросити " са превозени с рейсове до южния град Щурово в Словакия край унгарската граница, заяви словашката железопътна компания.

Президентът Петер Пелегрини, който е в Брюксел за присъединяване в срещата на европейските водачи, изрече съболезнования на починалите.

" Пожелавам на ранените бързо възобновяване и благодаря на лекарите и аварийно-спасителните екипи за работата ", сподели Пелегрини. " Пожелавам си в Словакия да не се случват повече такива произшествия ", добави той.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР