Най-малко петима души са загинали, след като са попаднали в

...
Най-малко петима души са загинали, след като са попаднали в
Коментари Харесай

Петима загинаха в лавина в италианските Алпи

Най-малко петима души са починали , откакто са попаднали в лавина, провокирана от сриването на хладилник в северните италиански Алпи, заяви Би Би Си.

Служители на незабавна помощ оповестиха, че осем души са били ранени при сриването, като двама от тях са получили съществени пострадвания .

На мястото на случая са изпратени пет хеликоптера и десетки спасители, с цел да оказват помощ в избавителните действия.

Видеозапис на случая демонстрира по какъв начин ледена маса се срутва по скатовете на Мармолада, най-високата планина в региона.

" За страдание, петима души бяха открити безжизнени ", съобщи говорителката на службите за незабавна помощ Микела Канова пред осведомителна организация Агенция Франс Прес, като добави, че броят на ранените " остава прелиминарен " .

" Лавината от сняг, лед и скали, които са били по пътя ѝ, е блъснала пътя за достъп, когато е имало няколко въжени групи, някои от които са били пометени ", изясни госпожа Канова. " Окончателният брой на засегнатите алпинисти към момента не е прочут ", добави Микела Канова.

Пострадалите туристи, в това число един човек, останал в сериозно положение, са били откарани в няколко лечебни заведения в региона , оповестиха от избавителната работа.

В известие в Туитър локалната работа за незабавна помощ съобщи, че съгласно нея сега на сриването в групата е имало 15 души туристи.

Не е ясно незабавно какво е предизвикало сриването на сектора от ледника .

Говорителят на избавителната работа Валтер Милан, съобщи пред държавната телевизия, че през последните дни в региона се следят извънредно високи температури.

" Горещината е необикновена ", сподели Валтер Милан, като означи, че през последните дни температурите са достигнали 10 градуса по Целзий на върха на ледника.

" Това е изключителна горещина ", сподели той. " Ясно е, че това е нещо извънредно . "

Райнхолд Меснер, италиански планинар, съобщи пред вестник " La Republica ", че ледникът отстъпва от няколко години заради въздействието на световното стопляне.

" Почти не е останал лед ", сподели Валтер Меснер. Той означи, че от време на време ледниците се срутват " заради гравитацията ", само че съобщи, че повода за отдръпването на ледника " е световното стопляне , което кара ледниците да се топят ".
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР