Най-малко петима души са загинали и около 1000 къщи са

...
Най-малко петима души са загинали и около 1000 къщи са
Коментари Харесай

Силно земетресение удари Папуа Нова Гвинея

Най-малко петима души са починали и към 1000 къщи са разрушени при земетресение с магнитуд 6,9 по Рихтер, раздрусало засегнатата от наводнения северна част на Папуа Нова Гвинея, оповестиха формалните управляващи. На място работят доста избавителни екипи за битка с бедствията.

" Досега са изгубени към 1000 къщи ", съобщи губернаторът на Източен Сепик Алън Бърд, като добави, че спешните екипи " към момента правят оценка последствията " от труса, който " е развалил множеството елементи на провинцията ".
Десетки села, ситуирани на брега на река Сепик в страната, към този момент се бяха сблъскали с огромни наводнения, когато земетресението удари рано сутринта в неделя.

Командирът на провинциалната полиция Кристофър Тамари съобщи, че управляващите са записали пет смъртни случая, само че броят на починалите " може да е по-голям ". Снимки, направени след земетресението, демонстрират развалени дървени къщи, които се срутват в заобикалящите ги наводнени региони, където водата е до колене.

Земетресенията са постоянно срещани в Папуа Нова Гвинея, която се намира на върха на сеизмичния " Огнен пръстен " - дъга с интензивна тектонична интензивност, която се простира през Югоизточна Азия и целия Тихоокеански басейн.

Въпреки че рядко предизвикват огромни вреди в рядко обитаемоте планински региони с джунгли, те могат да провокират разрушителни свлачища. Много от деветте милиона поданици на островната страна живеят отвън огромните градове, където сложният терен и неналичието на проходими пътища могат съществено да затруднят напъните за търсене и избавяне.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР