Най-малко петима души са загинали, а четирима са били ранени

...
Най-малко петима души са загинали, а четирима са били ранени
Коментари Харесай

Взрив в мина погуби най-малко петима

Най-малко петима души са починали, а четирима са били ранени при гърмеж на газ гризу в каменовъглена мина в Централен Казахстан, заяви министерството на изключителните обстановки.

" На 3 ноември в мина " Ленин " на компания " АрселорМитал " в Шахтинск ненадейно освобождение на газ при продупчване на дренажен бунар аргументи гибелта на петима служащи ", съобщи пред Агенция Франс Прес представителят на министерството Руслан Иманкулов.

Четиримата потърпевши са настанени в болница. Евакуирани са 106 души.

Мината се намира в Карагандинска област, на петдесетина километра от едноименният основен град в този богат на първични материали индустриален регион.

Губернаторът на региона, дошъл на място, заяви, че става дума за детонация на метан - газ, който при избрана централизация, съчетана с взаимоотношение с О2, се взривява.

Правителствена комисия стартира следствие за нарушаване на нормите на сигурност при работа в мини.

Казахстанският президент Касъм-Жомарт Токаев изрече в официално съобщение " съболезнования на фамилиите и приятелите на починалите служащи " и пожела " бързо възобновяване на ранените ".

Казахстан, страната с най-развита стопанска система в района, разполага с огромни ресурси от нефт, газ, уран, манган, хром и въглища.

Трагичните произшествия в мините в някогашните руски републики не са необичайност заради потреблението на остаряло съоръжение и небрежното отношение към разпоредбите за сигурност.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР