Най-малко петима души са загинали, а 16 са ранени при

...
Най-малко петима души са загинали, а 16 са ранени при
Коментари Харесай

Атаките срещу Харков продължават! Още пет жертви

Най-малко петима души са починали, а 16 са ранени при съветски въздушни удари в зона за отдих край североизточния украински град Харков, съобщи Ройтерс, базирайки се на изказване на кмета Игор Терехов.
Прочетете още
" Експлозиите, чути в Харков към обяд, са станали в близко предградие. Две съветски ракети удариха център за отдих, в който са почивали хора, убивайки петима души и ранявайки още шестнадесет ", написа той в канала си в " Телеграм ", съобщи Българска телеграфна агенция.

Кореспонденти на Ройтерс са видели разрушена зона за отдих, откакто съгласно избавителните екипи на мястото на случая е имало мощен гърмеж, последван от още един удар към 15-20 минути по-късно.

През последните седмици град Харков и едноименната област са подложени на непрекъснати съветски офанзиви с ракети и управляеми бомби на фона на почналата съветска атака в региона.

Украйна нееднократно е упреквала Русия, че употребява повторни удари, с цел да убие или рани чиновници на екипите за незабавна помощ, които се отзовават на мястото на първичния удар, отбелязва Ройтерс.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР