Най-малко петима души са убити, а много хора са ранени,

...
Най-малко петима души са убити, а много хора са ранени,
Коментари Харесай

Седем торнада удариха Алабама, има жертви

Най-малко петима души са убити , а доста хора са ранени , откакто поредност от до седем смъртоносни торнада удариха Алабама, събориха дървета, унищожиха домове и прекъснаха електрозахранването, оповестява " Гардиън ".

Потвърдените смъртни случаи са в окръг Калхун, в източната част на щата, където едно от множеството торнада се появи от " супер клетка " от стихии, които по-късно се реалокираха към Джорджия, сподели Джон Де Блок, метеоролог от Националната метеорологична работа в Бирмингам.

WOW! That was a BIG Tornado near Birmingham, Alabama earlier this afternoon! Viewed from Hwy 280 at Edwards Chevy!

Permission: Tommy Mitchell
— Live Storm Chasers (@Livestormchaser)
Усилията за търсене и избавяне са усложнени от неприятното време , което продължава в района. Радарите демонстрират торнадо , което се е образувало в югозападна Алабама и е минало към 161 км и е останало на земята към час и 20 минути , сподели Де Блок. Той сподели, че следствията на място ще дефинират силата, само че въз основа на данните, " ние сме много уверени, че ще открием най-малко седем торнада ", минали през щата в четвъртък.

В град Пелъм, окръг Шелби, управляващите оповестяват за огромни дървета, блокиращи пътища и развалени стълбове, надвиснали заплашително над улици, осеяни с парчета от мощно развалени домове. Над 20 000 клиенти са без ток в щата.

" Можем да потвърдим, че локални жилищни структури са изцяло унищожени ", разяснява шерифът на окръг Шелби Джон Саманиего пред " Асошиейтед прес ".

: reports that at least five are dead as a result of a tornado in. RIP.

— Steve Hanke (@steve_hanke)
Бурята е нанесла огромни вреди, в това число на голям брой домове и цивилен център, заяви полицията. По няколко автомагистрали са били съборени и стълбове, добавя полицията, предупреждавайки хората да стоят надалеч от тези пътища и надалеч от регионите, потърпевши от торнадо.

Майор Клей Хамак от шерифския отдел на окръг Шелби съобщи, че " им е казано да бъдат готови за нов кръг от стихии ". Силен дъжд се чака в северната част на Алабама, съгласно Националната метеорологична работа в Хънтсвил.

Разрушението е част от поредност неприятно време, обхванало дълбокия юг. Синоптици предизвестиха за рискови гръмотевични стихии, проливни дъждове с наводнения и вероятни торнада от източната част на Мисисипи в западна Джорджия и на север в Тенеси и Кентъки.

Губернаторът на Алабама Кей Айви издаде незабавна декларация за 46 окръга с наближаването на неприятното време и чиновници отвориха убежища в и към Бирмингам. Айви разяснява, че " рисково време продължава да влияе върху елементи от Алабама ". " Трагично е, че получаваме известия за загуба на живот. За страдание денят още не е завършил. "

and damage in today. 3/25/21. Prayers for all those impacted by the tornadoes and severe weather today.
— Melanie Metz Storm Chasing (@MetzStormMedia)
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР