Най-малко петима души бяха простреляни и най-малко още 13 души

...
Най-малко петима души бяха простреляни и най-малко още 13 души
Коментари Харесай

Най-малко петима простреляни и още 13 пострадали при стрелбата в метрото на Ню Йорк

Най-малко петима души бяха простреляни и минимум още 13 души бяха ранени тази заран локално време в Ню Йорк, когато изстрели отекнали в пиковия час в метрото на мегаполиса, съобщи Асошиейтед прес, представена от Българска телеграфна агенция.

Засега няма информация какви са контузиите на останалите 13 ранени.

Трагедията се разигра в метростанцията на 36-а улица в Сънсет парк, в региона Бруклин, в Ню Йорк, предадоха международните организации, като се позоваха на представители на полицейската работа и на пожарната работа в Ню Йорк.

GRAPHIC VIDEO: This is the scene at a New York City subway station in Brooklyn after 6 people shot and explosives found
— GBN (@GBNfeed)

Според правоприлагащи източници, осведомени с хода на следствието, обвинен за офанзивата е избягал от мястото на престъплението, носейки газова маска и оранжеви облекла на строителен служащ, съобщи Асошиейтед прес.

Снимки и аматьорско видео демонстрират окървавени пасажери, лежащи по пода на метровлак, както и на перона на метростанцията на 36-а улица. На фрагментите се виждат и локви кръв, предадоха Асошиейтед прес и Франс прес.

Полицията и пожарникарите ревизират и информации, че е била чута и детонация. На мястото не са били открити дейни взривни устройства, се споделя в туит на полицията в Ню Йорк. А съгласно представител на пожарната са били открити незадействани взривни устройства, отбелязва Франс прес.

" В 8,27 ч. полицията е получила сигнал за оказване на незабавна помощ от човек, който е бил прострелян в метрото в Бруклин ", сподели по-рано през днешния ден представител на нюйоркската полицейска работа.

От пожарната работа допълниха, че пожарникари са реагирали пък на сигнали за пушек в метростанцията на 36-а улица в Сънсет парк и са намерили доста простреляни хора там.

За нещастието са били осведомени кметът на Ню Йорк Ерик Адамс, губернаторката на щата Ню Йорк Кети Хоукъл и президентът на Съединени американски щати Джо Байдън.

Заради случилото се цялата зона бе отцепена, а на учениците в близките образователни заведения бе разпоредено да не излизат от постройките.

Нападението стана в миг, в който Ню Йорк е залят от вълна от закононарушения, включително и престрелки и произшествия в метрото. Един от най-потресаващите беше през януари, когато жена бе бутната пред метровлак от чужд и беше премазана.

Вчера Байдън разгласи нови ограничения за битка против закононарушенията с огнестрелно оръжие.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР