Най-малко пет цивилни са били убити днес при украински обстрел

...
Най-малко пет цивилни са били убити днес при украински обстрел
Коментари Харесай

Властите в Херсонска област съобщиха за петима убити цивилни при украински обстрел

Най-малко пет цивилни са били убити през днешния ден при украински обстрел на рейс в Херсонска област, съобщи Франс прес, като се базира на представител на назначените от Русия управляващи в южния украински район, където силите на Киев не престават своята контраатака.

" Бойци от украинските въоръжени сили обстрелваха рейс с цивилни, отиващи на работа, при прекосяването му по Дариевския мост ", написа в Телеграм Кирил Стремоусов. Заместник-ръководител на назначената от Москва военно-гражданска администрация на Херсонска област заяви за минимум петима убити и петима ранени.

Стремоусов разгласява видео, на което се виждат остатъци от рейс, вреди по автомобил и опашка от чакащи коли.

" Линейките са пристигнали неотложно и са оказали незабавна здравна помощ на потърпевшите ", добави той.

Украинските въоръжени сили организират от седмици контраатака в Херсонска област, която се намира под контрола на съветските войски от първите дни на войната. Мостовете в района постоянно стават цели на Киев, който цели по този метод да затрудни логистичното доставяне на съветските сили.

Херсонска област е една от четирите украински територии, анексирани от Москва след " референдуми ", които не се признават от Организация на обединените нации, Киев и неговите западни съдружници.


Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР