Най-малко пет ракети са били изстреляни в неделя от иракския

...
Най-малко пет ракети са били изстреляни в неделя от иракския
Коментари Харесай

Пет ракети изстреляни от Ирак към американската военна база в Сирия

Най-малко пет ракети са били изстреляни в неделя от иракския град Зумар към американска военна база в североизточна Сирия, споделиха двама източника от иракските служби за сигурност и американски чиновник пред " Ройтерс ".

Атаката против американските сили е първата от , когато подкрепяните от Иран групировки в Ирак стопираха офанзивите си против американските войски.

Това идва ден откакто иракският министър председател Мохамед Шиа ал Судани се завърна от, където се срещна с президента Джо Байдън в Белия дом.

Според обява в Telegram, обвързвана с Катаиб Хизбула, въоръжените фракции в Ирак след съвсем тримесечна пауза, заради неналичието на минимален прогрес в договарянията за преустановяване на водената от Съединени американски щати военна коалиция в страната.

Sabreen News - друга известна група в Telegram, близка до Катаиб Хизбула, по-късно сподели, че не е имало публично изказване от подкрепяната от Иран секта.

Американски чиновник, поискал анонимност, сподели, че повече от пет ракети са били изстреляни от Ирак към войските в базата на обединението в Румалин, Сирия, само че няма пострадал американски личен състав.

Според обявеното, офанзива е била " несполучлива " , само че не е ясно дали ракетите са съумели да ударят базата или са били унищожени, преди да я стигнат. Също по този начин не е ясно дали базата е билата единствената цел.

След това, сподели служителят, аероплан от водената от Съединени американски щати коалиция в Ирак и Сирия е нанесъл удар против ракетата-носител.

Два източника от службите за сигурност и върховен офицер от армията в Ирак споделиха, че дребен камион с ракетна установка, е бил паркиран в Зумар , град на границата със Сирия.

Армейски офицер сподели, че унищоженият камион е конфискуван за в допълнение следствие и първичното следствие демонстрира, че е бил погубен от въздушен удар.

" Ние споделяме с съдружните сили в Ирак, с цел да споделим информация за тази офанзива ", добави офицерът.

Иракският медиен орган за сигурност, виновен за разпространяването на информация за сигурността, съобщи в изказване, че и ракските сили са почнали " широкообхватна интервенция по търсене и инспекция " , ориентирана към причинителите покрай сирийската граница, като дадоха обещание да ги изправят пред правораздаването.

Атаките пристигнаха, откакто  рано в събота умъртви член на иракските сили за сигурност, включващи подкрепяни от Иран групи. Командирът на силите сподели, че това е нахлуване, до момента в който армията сподели, че проверява и че по това време в небето не е имало бойни самолети.
 Хаменей похвали иранската войска за удара против Израел
Хаменей похвали иранската войска за удара против Израел

Той я прикани непрекъснато да разучава тактиката на врага
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР